Ce se mai intampla prin Orientul Mijlociu

site de analize si sinteze ale Orientului Mijlociu

Mediatori internaţionali de renume, în favoarea unui dialog direct cu Hamas

leave a comment »

Mediatori de renume în conflicte internaţionale s-au pronunţat în favoarea unui dialog direct cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, pentru a permite pacea în Orientul Mijlociu, potrivit unei scrisori deschise publicate în ediţia de joi a cotidianului The Times, informează AFP.

Fostul ministru israelian de externe Shlomo Ben-Ami, fostul emisar al ONU în Orientul Mijlociu, Alvaro de Soto, fostul emisar al UE în Bosnia, Paddy Ashdown şi fostul ministru australian de externe însărcinat cu negocierile de pace pentru Cambodgia, Gareth Evans, au semnat această scrisoare în care apreciază că politica vizând izolarea Hamas a eşuat.
‘În calitate de foşti negociatori de pace, credem că este de o importanţă vitală să abandonăm strategia infructuoasă de izolare şi de a implica Hamas într-un proces politic’, au afirmat aceşti foşti negociatori internaţionali în documentul citat.
Semnatarii scrisorii apreciază că pacea între Israel şi palestinieni nu este posibilă fără Hamas, care controlează Fâşia Gaza /…/ ‘în pofida tentativelor de a distruge gruparea prin embargo economic, boicotare politică şi incursiuni militare’.
Actuala abordare ‘nu funcţionează şi trebuie găsită o nouă strategie. Da, Hamas trebuie să recunoască Israelul pentru a permite o soluţie perenă’ a conflictului, dar ‘un proces politic şi nu de ostracizare va duce Hamas la această recunoaştere’, au asigurat semnatarii scrisorii.

animanews.ro

Anunțuri

Written by Vladimir Gorea

26/02/2009 la 12:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: